Zabawa sylwestrowa w Szczecinie

Samodzielne przygotowanie imprezy wigilijnej w firmie nie jest łatwe. Niemniej jednak załóżmy, że firma ma swoje zaplecze gastronomiczne i możliwe jest przygotowanie wigilii w siedzibie firmy. Zobacz, co Szczecin wigilia firmowa musi posiadać w menu.



Oczywiście na takiej firmowej wigilii rzadko przestrzega się tych standardowych 12 potraw i jest ich mniej, a do tego nie wszystkie są takie typowo wigilijne. Spróbujmy jednak przygotować menu pół na pół, pół wigilijne, pół imprezowe, niemniej jednak postne. Pierwszym i najbardziej istotnym daniem powinien być tutaj karp w galarecie. Można go również przygotować pieczonego, grillowanego albo smażonego, ale powinno się pamiętać, że na takich krótkich przyjęciach im w dodatku potraw zimnych, tym całkiem dobrze. Innymi przystawkami mogą być: warzywna sałatka z majonezem, jakieś śledzie i tutaj pomysł jest dowolny, warzywa przykładowo. w formie pieczonych z dipami, koreczki i coś z grzybami - na przykład. rolada warzywno-grzybowa. Szczecin wigilia firmowa z ciepłych dań może mieć barszcz czerwony z uszkami, zupę rybną lub na przykład. zupę grzybową bądź też krem grzybowy z grzankami. Innymi ciepłymi daniami mogą być kluski z makiem, groch z kapustą, faszerowany łosoś i jakieś danie jednogarnkowe. Szczecin wigilia firmowa musi być także wyposażona w opłatek, soki oraz dodatkowo ciepłe napoje - kawę i herbatę w co najmniej dwóch rodzajach. Rozpuszczalną , a oprócz tego prawdziwą i herbatę np. czarną i zieloną. Warto też pamiętać o słodkościach - o serniku tradycyjnym, makowcu i owocach oraz słodyczach. Taka wigilia na pewno będzie bardzo udana.
Polecamy: Szczecin bal sylwestrowy.